Stichting Mafuganova Valkenbosch (ReVa)

Stichting Mafuganova Valkenbosch (ReVa)

Stichting Mafuganova Valkenbosch (ReVa) bestaat uit een aantal vrijwillige bewoners die bij elkaar om de keukentafel vergaderen.

De Stichting is GEEN zakelijke onderneming maar een Non-Profit Organisatie - zonder inkomsten en subsidie en komt op voor de wijk (vooral Valkenbosch), maar soms ook een stukje Regentessekwartier (ReVa). Puur uit vrijwilligheid en liefde voor de wijk!  

En geven waar nodig is in samenwerking met een aantal betrokken  bewoners, signalen door aan de lokale en de landelijke politiek. Wat er aan bepaalde zaken en/of problematiek gaande is in de wijk ReVa. Wat niet altijd vlekkeloos verloopt en/of naar ieders tevredenheid.

Het vinden van vrijwilligers (nog meer ondersteuning vanuit de wijk) valt dan ook niet mee. Het is keihard werken en soms moet men  een groot incasseringsvermogen hebben om met ons mee te denken en te doen. En dit alles op een vrijwillige basis ZONDER inkomsten en/of subsidies.

Algemene leden van Mafuganova, die ook actief zijn op POLITIEK NIVEAU! Zie Facebook - Mafuganova Politiek. DOELSTELLING; om de afstand tussen burger en politiek te verkleinen.

Een verwijzing naar de website van WijWeimar (www.wijweimar.nl). Dit zijn eveneens enthousiaste initiatiefnemers, die ook keihard werken aan o.a. een verbeterde weimarstraat. 

De Stichting Mafuganova Valkenbosch (ReVa); stelt zich ten doel o.a.:  Het BEHOUD en het VERBETEREN van onze wijk. 

Maar vooral de aanpak van de ECHTE PROBLEMATIEK in de wijk. Denk aan de verdichting, overconcentratie coffeeshops, louche vastgoed BV's, teveel woningsplitsingen, kamerverhuurbedrijven, ondermijnende invloeden en nog veel meer belangrijke factoren, die negatieve invloed hebben op onze fysieke leefomgeving EN Veiligheid.

Alle bewoners hebben recht op hun woongenot, maar ook op hun veiligheid!  Werken aan een goede wijkeconomie. Want een wijk is beter gebaat bij een goede en een gezonde wijkeconomie.Wij staan voor de WERKELIJKHEID van de situatie in onze wijk. 

 N.B. Wijkenaanpak en verbetering van de leefomgeving in deze gebieden kunnen niet duurzaam succesvol zijn, als niet tegelijkertijd de ondermijnende criminaliteit wordt teruggedrongen. Die criminaliteitsbestrijding kan niet duurzaam succesvol zijn, zonder tegelijkertijd sociale, economische en maatschappelijke perspectieven te ontwikkelen.

Vandaar onze slagzin van de Stichting; wat is goed en wat is slecht voor en/of in je wijk! Om het goede te behouden, moet je het slechte aanpakken!

Maar ook wil de Stichting de positieve zaken aanpakken zoals;  meer saamhorigheid, onze hoffelijke wijk promoten, regelmatig contacten onderhouden met de lokale politici, aantrekkingskracht voor een gezonde wijkeconomie in de Weimarstraat en omgeving, enthousiasme bij de bewoners voor meer groen in de wijk.

Doelstelling van deze website is, zoveel mogelijk de bewoners van betrouwbare en vooral van ECHTE informatie te voorzien inzake de wijk en maken dan ook gebruik van de vermelde officiële informatiebronnen!

 

                                                                                                                                          

 

                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                     

 

 

 

                                                                                                                           

Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE