Hot items

Diefstallen brom- en snorfietsen.

De laatste tijd is er een stijging in diefstallen van scooters in het stadsdeel Segbroek, en dan met name in de wijken van het Regentessekwartier en het Valkenboskwartier oftewel 'ReVa. Er worden voornamelijk A-merken gestolen, waaronder Piaggio, Tomos, Peugeot en Sym. Wij controleren extra op scooters maar wij vragen u ook alert te zijn op uw scooter. Ons advies is dan ook om uw scooter, naast het stuurslot, ook met een goed gecertificeerd kettingslot op slot te zetten. Indien mogelijk kunt u uw scooter ook aan een vast object vast zetten.
Ziet u iets verdachts? Twijfel niet en bel direct 112.

Spookwoningen - ondermijnende criminaliteit

Politiebureau Segbroek
|| Spookbewoning 👻 ||

Tijdens Halloween struinen spoken, heksen en monsters de straten af op zoek naar snoep. Voor kleintjes soms best een beetje spannend, voor (groot)ouders en gezellige buren een leuke avond.

Tijdens Halloween is het de normaalste zaak van de wereld dat je spoken ziet, maar zie je het bij jou in de buurt wel vaker dan is er mogelijk meer aan de hand…

Achter de deuren van zogenoemde spookwoningen gaat een hele criminele wereld schuil. Omdat mensen er volledig anoniem kunnen wonen, kunnen zij veelal ongemerkt en ongestoord hun gang gaan. Spookbewoning valt onder de zogenoemde ondermijnende criminaliteit. Deze vorm van criminaliteit vormt een maatschappelijk ontwrichtend probleem. Hierbij zijn de boven- en onderwereld met elkaar verweven en worden illegale activiteiten vermengd met legale activiteiten.

Achter ondermijning gaan regelmatig criminele organisaties schuil die geweld, afpersing en corruptie niet schuwen. Ook maken zij vaak enorme winsten met hun activiteiten. Vaak investeren ze dat illegaal verkregen vermogen in bijvoorbeeld vastgoed. Witwassen noemen we dat.

Politie, gemeenten, Openbaar Ministerie en Belastingdienst maken samen een vuist tegen ondermijning. Signalen vanuit bijvoorbeeld buurtbewoners of particuliere organisaties zoals banken en verzekeraars helpen hierbij enorm.

Ziet u spookbewoning in uw omgeving? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Zo worden uw naam en telefoonnummer niet bekend. Uw tip kan leiden tot de oplossing van een misdrijf!

 

Is jouw huis inbraakproof?!

//Hoe ‘inbraakproof’ is jouw huis?\\
Een hoge heg of een onverlicht portiek of voorportaal. Ideale situaties voor een inbreker. Hij kan zich verstoppen en is in het donker slecht te zien voor voorbijgangers. Niemand die hem stoort. Kijk eens kritisch naar je eigen huis. Snoei op tijd en sluit tijdschakelaars aan op je binnen- en buitenverlichting
#donkeredagenoffensief #woninginbraken

Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE