Een groen kruispunt, zonder geparkeerde fietsen.

Fleur en groen in je straat.

Sommige(n) hebben problemen met hun auto parkeren. Flauw van sommige(n) bewoners, maar de plantenbakken staan niemand in de weg en is volgens de voorschriften geplaatst. (binnen de stoeprand).

Enkele bewoner(s) vinden het niks. Gelukkig zijn er nog voldoende bewoners die het wel mooi en leuk vinden.

Of iedere keer briefjes ophangen met het verzoek voor het plaatsen van uw fiets op een andere plaats. Oplossing: plantenbakken plaatsen.

Uitleg over de aanplanting en de soorten planten.

Enthousiast buurtbewoners, die mee hebben geholpen aan het groene kruispunt en hun fleurige geveltuintjes.

Wat te doen als er vernielingen worden aangebracht? Gewoon weer zaaien en/of een nieuw plantjes poten

Of willen we weer terug naar het uitzicht van oud roest ijzer? Nee, dan maar uitzicht op groen.

Geen fietsen, maar wel mooi groen!

Voor geparkeerde auto's geen probleem. Maar ach, zeurders heb je altijd!

Hopelijk voor meer gevolg in meerdere wijken!

PROJECT GROEN IN JE wijk.🤒
Meer groen in je straat.😀

Meer initiatieven gevraagd voor het plaatsen van groen op o.a. pleinen, brede stoepen, geveltuintjes, rondom de lantaarnpalen. Maak het gezelliger en kleuriger rondom uw woonplek.

Meer groen in plaats van fietsen.

Als voorbeeld:het kruispunt Marconistraat/Fultonstraat zijn er plantenbakken (door de gemeente en in samenwerking met de bewonersgroep mafuganova) aangebracht. Om te voorkomen dat er een wildgroei ontstaat van een onnoemelijk aantal geparkeerde fietsen.

Sommige bewoners vinden het maar niets…., gelukkig vinden de meeste(n)  het een mooi en leuk initiatief. Geen overlast van wildgroei geparkeerde fietsen, maar uitzicht op een groen en fleurig kruispunt. En voor kinderen is het prettig spelen tussen het groen. Maar ook leerzaam. Weten om te gaan met de bloemen. Niet plukken en proberen hun interesse te wekken voor het groen. Maar ook hun opdracht geven om een beetje op te passen op deze bakken. Sommige vinden dit erg interessant en nemen het dan ook serieus.

Hopelijk nemen meerdere bewoners in de wijk dit initiatief over. Zodat we meer groenere straten, lanen en/of pleinen krijgen. Je leefomgeving wordt er stralender door. Maar het geeft ook een betere impuls, geur en fleur, maar ook hopelijk op meer sociale contacten met je buren.

NB.: Onderstaande fotoserie eigendom van (Mf)

Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE