Actueel en belangrijk nieuws

Veilig en Leefbaar Regentesse- en Valkenboskwartier

In actie voor een veilig en leefbaar Regentesse- en Valkenboskwartier

Gepubliceerd: 8 november 2019 Laatste wijziging: 8 november 2019

Politie, brandweer, HTM, belastingzaken en Rijksbelastingdienst, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Stedin en diverse teams van de gemeente hielden donderdag 7 november een grote handhavingsactie in Regentesse- en Valkenboskwartier.

De diensten trokken signalen na van bewoners, ondernemers en professionals over overlast, misstanden en mogelijke criminaliteit. Dit soort acties is bedoeld om de leefbaarheid en veiligheid in wijken te verbeteren.

Verkeerscontrole

De politie controleerde samen met het parkeerteam en belastingzaken van de gemeente, en de Rijksbelastingdienst honderden voertuigen uit de wijk. Bij deze controle deelde de politie 154 bekeuringen uit op diverse plekken in de wijk voor onder andere technische gebreken, fietsen op de stoep en dubbel parkeren.
De sociale recherche van de gemeente die ook deelnam aan de actie, heeft 3 overtredingen met uitkeringen geconstateerd. De politie heeft ook 9 openstaande boetes geïnd ter waarde van € 1.086. Naast de verkeerscontrole hield de politie ook een controle op fietsen waarbij 280 fietsen werden gecontroleerd. Er zijn 3 fietsen in beslag genomen omdat ze waarschijnlijk gestolen zijn en er werden 2 personen aangehouden. Er is ook 1 scooter in beslag genomen omdat de bestuurder voor de 5e keer zonder rijbewijs reed. Tenslotte heeft de politie 800 gram anabolen steroïden in beslag genomen. Het is verboden om zoveel gram in bezit te hebben.

Voor verdere informatie zie Link:                                                                          www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/stadsdelen/segbroek/nieuws-stadsdeel

 

Meldpunt Integriteits gemeente Den Haag

 

Gemeente opent meldpunt bestuurlijke integriteit

Gepubliceerd: 28 oktober 2019 Laatste wijziging: 30 oktober 2019 Terug te vinden op: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/nieuws/gemeente-opent-meldpunt-bestuurlijke-integriteit.htm

Wie vermoedt dat een bestuurder iets doet wat niet mag, kan dit voortaan eenvoudig melden bij de gemeente. De gemeente start een meldpunt bestuurlijke integriteit waarbij burgers, bestuurders en medewerkers persoonlijk of via e-mail terechtkunnen. Zo nodig anoniem, met hulp van een vertrouwenspersoon.

'Goed dat dit meldpunt nu wordt ingericht. Er moeten heldere procedures zijn en mensen moeten zich veilig voelen zaken aan de orde te stellen. Iedereen weet wel wat ‘zwart’ is en ook wat ‘wit’ is maar het gaat natuurlijk om het ‘grijs’ dat daartussen zit. Daarvoor moeten mensen hun dilemma’s met elkaar kunnen delen',  zegt burgemeester Johan Remkes.

Meldpunt

U kunt uw melding doen via meldpuntbestuurlijke.integriteit@denhaag.nl(externe link) of via dit e-mailadres een persoonlijke afspraak maken.

Vooronderzoek

Na een melding komt er een vooronderzoek dat binnen 2 maanden klaar moet zijn. Als uit het vooronderzoek blijkt dat er concrete aanwijzingen zijn voor niet-integer gedrag dan volgt een onderzoek. Blijkt in het vooronderzoek dat het mogelijk om een strafrechtelijke overtreding of een misdrijf gaat? Dan informeert de gemeente het Openbaar Ministerie of de Rijksrecherche.

Onderzoek

Als de gemeente besluit een onderzoek te laten doen, dan voert een externe commissie dat uit. Deze commissie doet grondig onderzoek en praat als het nodig is met betrokkenen. Daarna volgt een rapport. Hierin staat een verslag van het onderzoek en een oordeel. Daarmee stelt de commissie vast of:

Maatregelen door college

Uiteindelijk ligt er een eindrapport dat besproken wordt in het college. Het college besluit vervolgens welke maatregelen worden genomen. Is de persoon die de melding deed niet tevreden over de maatregelen? Of vindt de melder dat de procedure niet correct verlopen is? Dan kan hij terecht bij het Huis voor Klokkenluiders(externe link).

Melding niet-integer gedrag ambtenaren

Het was al mogelijk om schending van integriteit van een ambtenaar te melden. Wanneer er vermoeden is dat een werknemer van de gemeente niet integer werkt, kunt u dit melden via de pagina Schending integriteit melden.

Integriteitsbeleid gemeente

Het meldpunt en de nieuwe werkwijze zijn onderdeel van het integriteitsbeleid voor de gemeente. Meer informatie over het meldpunt leest u in Meldpunt en werkwijze meldingen vermoeden schending bestuurlijke integriteit en omgangsvormen (RIS303679)

 

Wees alert bij post van vastgoed beleggers in de brievenbus!

Beste bewoners,

Er zijn weer agressieve vastgoed beleggers actief in onze wijk! Met name bij de ouderen. Met de mededeling: we kopen uw huis en U kunt er blijven wonen. Of zit U in geldproblemen, dan kopen wij uw huis, zodat U er gewoon kunt blijven wonen.

Met allerlei truukjes en foefjes willen ze uw huis opkopen. Het zijn agressieve opkopers met speciale bedoeling(en).

Pas hiervoor op en geef het zoveel mogelijk aan elkaar door. Onze wijk wordt overgeleverd aan deze agressieve vastgoed beleggers, zodat ze de panden kunnen verkameren en/of verknippen.

U kunt het ook aan ons doorgeven (via het contact formulier) met de vermelding van welke vastgoed belegger U wordt lastig gevallen.

Team Mafuganova

Buurtapp Nextdoor

Buurtapp Nextdoor zo lek als een mandje

'Nextdoor is de besloten buurtapp voor jou en je buren', staat groot op de website van buurtapp Nextdoor. Handig, zo weet je wat er speelt in de buurt. Alleen is de app niet zo besloten, blijkt uit onderzoek van Radar. Als je een wijk inloopt, je GPS aan hebt staan en een in de buurt gevestigd adres invult, krijg je zo toegang tot de app en zie je meteen welke buurtbewoners bijvoorbeeld op vakantie zijn. Zelfs vanachter je computer kun je toegang krijgen. Makkelijk toegankelijk voor wie er maar in wil, waaronder kwaadwillenden.

Je kunt bij gebruik van buurtpreventie-app Nextdoor zonder dat je het doorhebt gevoelige informatie van jezelf openbaar maken. Die informatie kan inbrekers soms helpen. Het is vrij eenvoudig om een account aan te maken bij Nextdoor. Om te registreren hoef je niet eens daadwerkelijk in de wijk te wonen.

Verificatiemogelijkheden

Er zijn meerdere verificatiemogelijkheden om een account aan te maken bij de app: door een code door te laten bellen naar je telefoonnummer, via een e-mailuitnodiging van de buren, via leden uit de buurt die jouw e-mail kunnen doorgeven aan Nextdoor of door een code in een kaart naar je huis te laten sturen. In Nederland kun je ook een account aanmaken door je locatie te delen. De locatie waar het account wordt aangemaakt is daarbij bepalend. Ook kwaadwillenden die rondlopen in de wijk kunnen zomaar een account aanmaken en toegang krijgen tot alle NAW-gegevens van de buurt inclusief berichten die in de buurt gedeeld worden.

Voor verdere informatie: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/buurtapp-nextdoor

 

Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE