Belangrijk nieuws voor je buurt

BuurtAED voor Fahrenheitstraat, 2561 Den Haag

#Valkenboskwartier #DenHaag Buurtbewoner Mick van der Steeg is een crowdfundactie begonnen om een toegankelijke AED te laten plaatsen. Deze moet komen in de Fahrenheitstraat bij het Stadsdeelkantoor. De VVE van het pand is akkoord, de Gemeente Den Haag neemt de stroomkosten op zich. Meer info of doneren kan via: https://www.buurtaed.nl/…/buurtaed-voor-fahrenheitstraat-25…

buurtaed.nl
In het Valkenboskwartier zijn te weinig openbaar toegankelijke AED's.…

Reanimatie trainingen mogelijk in Wij Weimar

Gertjan Wiersma
08 mei 2019
Reanimatie trainingen mogelijk in Wij-Weimar.

Er komen in onze buurt steeds meer Buurt AED's en dan is het ook nuttig om te weten wat je kan doen. Jullie buurtgenoot Gertjan Wiersma docent verpleegkunde en BLS- AED Instructeur biedt in samenwerking met Buurt wijk laboratorium WijWeimar Noorderbeekdwarsstraat 218 (hoek Weimarstraat) tegen een kleine onkostenvergoeding (materialen) verder gratis reanimatie trainingen aan. De deelnemer kan daarna een BLS-AED certificaat verkrijgen bij het goed uit kunnen voeren van de reanimatie handelingen. Duur training 4 uren! Als je een groep van Zes deelnemers buurt/straat genoten bij elkaar vindt, kunnen we met elkaar een tijd af spreken.

Voor verdere informatie bij Buurt Wijk laboratorium  WijWeimar en/of mail info@wijweimar.nl

Buurt project PMD afval

Buurtproject een van de drie Orac's Fultonstraat nabij het huisnummer 191 wordt container voor het PMDafval - (Plastic, Metaal(blik) en Drinkpakken.

Op initiatief van een aantal buurtgenoten is er de mogelijkheid om uw PMD (Plastic, Metaal(blik en Drinkpakken) te deponeren in een van de gemerkte ondergrondse restafvalcontainers in de Fultonstraat nabij het huisnummer 191.

De buurtgenoten hebben hierom gevraagd bij de gemeente. De gemeente wil meer afvalscheiding en ondersteunt het initiatief.

De gemerkt container is te herkennen door een sticker op de klep van de container.

Waarom een aparte container voor het inzamelen van plastic verpakkingen, blik en drinkpakken?

Elke dag hebben Hagenaars met elkaar zo'n 600 ton afval. Dat is ruim een kilo per persoon per dag. In dat afval zitten waardevolle grondstoffen. Als plastic verpakkingen, blik en drinkpakken in het restafval zitten, worden ze verbrand. Door deze materialen te scheiden kunnen er nieuwe producten van gemaakt worden, zoals kratten, drinkflesjes en nieuwe blikjes. Dus afval scheiden spaart het milieu.

Doet U ook mee?

Voor verdere informatie: www.denhaag.nl/afvalscheiden

 

 

 

AED in de buurt

AED in de buurt  - Maak uw buurt veiliger met een AED

Met een AED in de buurt vergroot u de hartveiligheid in uw buurt aanzienlijk. Indien iemand door een hartstilstand (circulatiestilstand) wordt getroffen, dient de AED binnen 6 minuten bij het slachtoffer aanwezig te zijn voor de optimale overlevingskansen. Iedere minuut dat de AED later bij het slachtoffer aanwezig is, verkleint de overlevingskans met 10%. 

Buurtinitiatief
Met een AED in de buurt wordt de hartveiligheid in de buurtwijk aanzienlijk vergroot. Indien iemand door een hartstilstand (circulatiestilstand) wordt getroffen, dient de AED binnen 6 minuten bij het slachtoffer aanwezig te zijn voor optimale overlevingskansen. Iedere minuut dat de AED later bij het slachtoffer aanwezig is, verkleint de overlevingskansen met 10%.

Waar vind ik een AED?

Maar waar vind ik een AED? Een terechte vraag. Indien de hulpdiensten door een omstander worden gealarmeerd, wordt er een Whatsapp vanuit de database van HartslagNu bericht uitgestuurd. Dit bericht wordt naar alle aangesloten burgerhulpverleners (in de buurt van het slachtoffer) verzonden. In dit bericht staan de volgende gegevens:

  • De locatie van het slachtoffer
  • De locatie van de dichtstbijzijnde AED
  • De toegankelijkheid van de AED (pincode, tijd waarop de AED bereikbaar is, indien de AED binnen is geplaatst)

Zie voor verdere uitleg: www.buurtaed.nl

 

 

Project Leefbaarheid woonomgeving EN Veiligheid Weimarstraat eo

Een mooi initiatief van een aantal bewoners uit de Noorderbeekdwarsstraat. Project Leefbaarheid woonomgeving EN Veiligheid Weimarstraat e.o.

Zij hebben ons om samenwerking gevraagd. Om dit wijkdeel aan te pakken. Ook het Stadsdeelkantoor Segbroek is om raad gevraagd. Veel drugsoverlast in het deel waar teveel coffeeshops zijn.

De bewoners komen in opspraak. Veel jonge gezinnen met kinderen die niet meer buiten kunnen spelen. Ook s' avonds veel overlast. De bewoners hebben moeite om op straat te komen vanwege agressieve bezoekers, dealers etc.

Alleen maar handhaven helpt niet meer. Na 38 jaar gedoogbeleid is het nu wel klaar met dit over concentratie gebied. We hopen om medewerking van de coffeeshophouders en ook dat zij begrip hebben voor bewoners en andere ondernemers. Het is niet gezond zoveel coffeeshops op een kluitje.

Inmiddels is de burgemeester ook op de hoogte gesteld EN de lokale politiek.

 

 

Realisatie van twee verkeersdrempels

Eindelijk is het dan zover:  Realisatie van twee verkeersdrempels. In de Fultonstraat (nabij het kruispunt Fultonstraat/Marconistraat) en in de Marconistraat (nabij het kruispunt Marconistraat/Fultonstraat).

Voor de veiligheid van onze spelende buurtkinderen EN voor de overige bewoners.

Onze dank is groot naar de desbetreffende wegbeheerders in Segbroek.

Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE